top of page

Umělé nalepovací řasy ("strip") vs. prodloužení řas

Prodlužování řas je velmi odlišné od tradičních lepících falešných řas, které se používají pro jednorázové příležitosti. Prodloužené řasy jsou stálé, přirozenější a pohodlnější. Pokud uvažujete o prodloužení řas, zde jsou informace, které byste měla vědět.

Prodlužování nesmí být zaměňováno se samolepícími pásy s umělými řasami, které se nalepují na víčka nad vlastní řasy a nebo s trsy, které se nalepovaly mezi vlastní řasy.

Prodloužené řasy jsou o poznání lehčí než samolepící celé řasy (pásky), neboť slouží k dlouhodobému nošení. Prodlužování se provádí pomocí syntetických řas tak, že je aplikována syntetická řasa speciálním lepidlem na řasu vlastní (ne na kůži). Tyto řasy vydrží obvykle 3 až 4 týdny. Po této době postupně prodloužené řasy vypadávají v rámci přirozeného biologického procesu výměny a dorůstání vlastních řas. Též se může stát, že se syntetická řasa uvolní od řasy vlastní a vypadne samovolně – to vše je dáno kvalitou lepidla a zručností lashstylistky (=certifikovaná odborně způsobilá kosmetička).

Trend prodlužování řas k nám dorazil původně z Koreje. Způsobů aplikace je mnoho. Různorodost délek, sil, barev a samotné modelaci na oku (stejné délky, vzestupnost „efekt motýlka“, melír, apod.).

Největší výhodou prodloužených řas je praktičnost. Nositelka získá krásně natočené (již není potřeba používat tvarovací kleště na řasy), lesklé černé a husté řasy (již není potřeba používat řasenku pro zbarvení, zvýraznění, zhuštění). A protože řasy jsou voděodolné, jsou vhodné na dovolenou, k bazénu, zkrátka všude, kde je líčení na obtíž bez rizika rozmazání.

V prvních dnech nošení budete cítit, že máte na očích cizí tělesa. Dokonce je můžete zrakem vidět. Ale během pár dnů si přivyknete a nebudete řasy vůbec vnímat. Naopak je dobré upozornit, že řasy jsou velmi psychicky návykové, protože dávají pocit stálé upravenosti. Pokud máte zkušenosti s dlouhodobým nošením umělých nehtů (gel, akryl) a zvykem na ně, s řasami je to podobné.

Mnoho žen, které nosily falešné lepící řasy denně, postupně zjistily, že jejich oční víčka si vypěstovala alergii na latex z každodenního lepení. Nosíte-li pásy řas denně po delší dobu týdnů, měsíců či let, zjistíte, že vaše oční víčka jsou šupinatá a suchá. Prodloužené řasy se vám pokožky nedotýkají, neboť se aplikují 1-2 mm od folikulů řas. To zajišťuje řase hladkost a beztížný pocit. Pokud nejste přecitlivělá (kontaktní alergie), neměla byste mít reakci na aplikaci prodloužení.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archív
Hledání podle tagů
Zatím žádné štítky
bottom of page