top of page

Návštěva kosmetického salonu nebo řasařka, co dělá doma?


Chcete si nechat prodloužit řasy a zvažujete, jestli navštívit kosmetický salon nebo si je nechat prodloužit od kamarádky známé, která je prodlužuje u sebe doma jako přivýdělek?

 

Zde najde pár důvodů, které vysvětlují, proč je lepší navštívit salón:

• Kosmetička pracuje v maximální čistotě, neboť jsou na ní kladeny přísné hygienické požadavky a je podrobována pravidelným hygienickým kontrolám.

• Kosmetička pracuje pouze s kvalitním materiálem. Na veškeré produkty má dokumentaci o nezávadnosti a testy kontrolního ústavu. Nemůže se Vám stát, že by Vám na řasu dala materiál, co se prodává na vietnamských stáncích či jiného pochybného původu apod.

• Nekrčíte se doma na sedačce nebo bůhví kde, ale na profesionálním kosmetickém lehátku s dostatkem osvětlení a Vy si zároveň odpočinete v příjemném prostředí.

• Pokud nejste spokojená s odvedenou prací, máte nárok na reklamaci jako u jakéhokoliv zboží či služby – i kosmetička je podnikatel a musí se řídit zákonem na ochranu spotřebitele.

• Na požádání Vám je vystaven doklad o zaplacení a též musíte mít přístup k provoznímu řádu a k ceníku. Pouze na takovém místě máte jistotu, že Vás stát chrání, neboť taková provozovna byla schválena příslušnými orgány a splňuje normy.

• Každá kosmetička si chrání své dobré jméno a jméno salónu, proto se Vám bude snažit vždy vyjít vstříc. A také víte, kde jí máte hledat v případě problému :-)

• A hlavně, nepracuje na Vás ledajaká osoba, ale kosmetička s patřičným vzděláním – pouze ta je oprávněna provádět prodlužování řas! Tím se svěřujete do rukou odborníkovi vzdělaným v oblasti zdravovědy a zdraví by pro něj mělo být na prvním místě. A jak to zjistíte? Jednoduše – v živnostenském listě musí mít zapsanou živnost kosmetické služby (buď s garantem, nebo samo o sobě). Bez tohoto oprávnění prodlužování řas provádět nesmí a pracuje nelegálně!

Samozřejmě je pouze na Vašem rozhodnutí, komu svěříte své řasy, ale pamatujte, že byste se neměla rozhodovat jen a pouze podle ceny. Osoby pracující „na černo“ sice můžou mít daleko nižší cenu, ale uvědomte si také proč. I přes hrozby sankcí státních orgánů tyto lidé stále fungují a fungovat budou. Neříkám, že pracují špatně, ale pokud by došlo k problému nebo hůř k poškození zraku – můžete si za to sama, neboť tyto lidi nikdo nehlídá a za to těch pár ušetřených stovek nestojí. Nekupujete si tričko, tady se jedná o zdraví. Doufám, že bude pro Vás tento článek přínosný:)

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archív
Hledání podle tagů
Zatím žádné štítky
bottom of page